maandag 11 maart 2019

Een maand door Laos


‘Waarom kom je naar Laos?’ Het is een vraag die Laotianen ons stellen, benieuwd naar wat toeristen aantrekt in hun land. Hier zijn geen hagelwitte stranden, geen wereldtoppers zoals de Taj Mahal, Ankor Wat of de Machu Pichu. Toen we enkele jaren terug kwamen van Vietnam en Cambodja zeiden verschillende mensen ons: “Waarom ben je niet naar Laos gegaan? Dat land is veel mooier en authentieker dan hun buurlanden.” Laos belandde dus op onze bucketlist. Op naar Laos om de pracht van de natuur te ontdekken en kennis te maken met het authentieke karakter van het land en zijn bevolking. 

Ik wilde ook het leven filmen van de gewone mensen die leven langs de Mekong. Omdat we overal vriendelijk onthaald worden, ligt de titel van de film voor de hand: Sabaidee!

Laos zorgt steeds voor verrassingen. De reisgidsen die ons zouden wegwijs maken zijn vaak gedateerd want alles evolueert hier razendsnel. Je ontdekt soms pareltjes op plaatsen waar je het niet verwacht en anderzijds wil je iets interessant bezoeken, maar is het niet meer te vinden. Door Laos reizen is een verrassende ontdekkingstocht. Zo wisten we niet dat dit land zonder betrokken te zijn in de Vietnam-oorlog, het zwaarst gebombardeerde land ter wereld is, met nog steeds pijnlijke gevolgen voor de bevolking. Zoek in deze blog niet het ultieme antwoord op al je vragen over Laos. Het is enkel een neerslag van een maand rondtrekken door een prachtig land.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten